Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny lösning för Treskillingen

Socialförvaltningen i Ljusnarsbergs kommun jobbar intensivt för att hitta lösning för de pensionärer som evakuerats till servicehuset Treskillingen.

Annons

En lösning är nära förestående. Planen är att pensionärerna ska flyttas till fyra lägenheter på första våningsplanet.

– Räddningstjänsten har hittat en lösning på utrymningsväg, säger socialchef Charlotte Dahlbom.

En bro och landgång byggs via balkong. Utrymningsväg ska vara på plats under den här veckan.

Sedan räddningstjänsten underkände brandskyddet i de lägenheter de från Koppargården evakuerade pensionärerna bor i har kontakterna mellan räddningstjänsten Västerbergslagen och kommunen varit täta.

– Diskussionerna har förts i en positiv anda och med målsättning att hitta en lösning som garanterar pensionärernas säkerhet, säger socialchefen.

Nödvändiga arbeten

Kommunen jobbar nu med att uppgradera brandlarm, montera brandsläckare och brandvarnare på första våningsplanet. Nödvändiga arbeten ska vara klara så fort som möjligt. Det är inte säkert att kommunen hinner med alla planerade förändringar den här veckan.

– I dag bor de här pensionärerna i lägenheter utspridda på tre våningsplan. För att garantera deras säkerhet har vi förstärkt bemanningen.

Charlotte Dahlbom menar att flytten till första våningsplanet blir både en bra och enkel lösning. Genom att problemet med utrymningsväg håller på att lösas behöver inte kommunen evakuera pensionärerna till annat boende.

Mer läsning

Annons