Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny mötesplats för integration

Möten mellan människor är en förutsättning för utveckling. Det framhåller Annmari Lööf på ABF och berättar om en ny samlingspunkt i Kopparberg.

Annons
Gemenskap. Ett språkkafé där människor möts för att utbyta erfarenheter och ha trevligt. Det är en förhoppning från Annmari Lööf på ABF. Här tillsammans med Sulih Sulih, Yonas Goi Tom och Habtem Tsaedu.

Biblioteket har länge varit en naturlig mötesplats för nyanlända människor. I slutet av förra året fick ABF en förfrågan om att skapa ytterligare en plats för möten. Ett projekt startade i samarbete med Ljusnarsbergs kommun och Migrationsverket.

– Vi har hyrt ytterligare lokaler tvärs över gatan, säger Annmari Lööf.

Här ska finnas

datoruppkoppling, men förhoppningen är att skapa så mycket mer än bara en plats för internetsurfing.

– Så småningom kanske det kan bli ett språkkafé. Hit ska vem som helst kunna komma, även kopparbergare.

Annmari Lööf har en förhoppning att kunna utvidga de nyanländas kontaktnät.

– Möten är grunden till all utveckling. Jag hoppas vi ska kunna öka förståelsen mellan människor liksom kunskapen. Många av våra nyanlända känner inga svenskar alls, har aldrig varit inne i ett svenskt hem. Vi kan lära av varandra.

Rädsla och osäkerhet är ofta orsaken till avståndstagande. Annmari Lööf vill skapa broar.

– Ingen klarar sig ensam, alla är beroende av omvärlden.

Om någon vecka hoppas hon lokalerna ska vara klara.

Öppet för alla. Inom någon vecka ska lokalerna på Konstmästaregatan i Kopparberg vara klara. Hit är alla välkomna för att utbyta tankar och idéer.
Vi lär av varandra framhåller Annmari Lööf på ABF som jobbar med integration. Möten mellan människor är en förutsättning för samhällsutveckling. På bilden Sivan Mahamoud, Sofia Haji Shankia, Sulih Sulih och Gazik Kacatzjan.

Mer läsning

Annons