Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rektor söks till Garhytteskolan

Till hösten börjar en ny rektor på Garhytteskolan, då Ronny Kihlander lämnar tjänsten. Då väntar nya förändringar i barnomsorgen.

Annons

Ronny Kihlander lämnar kommunen för att bli förvaltningschef i Smedjebackens kommun nära Ludvika. Arbetet med att hitta en ny rektor och förskolechef pågår och tjänsten ska vara tillsatt inför skolstarten i augusti.

– Vi har en kandidat som vi hoppas kan börja snart, så att det blir ett så litet glapp som möjligt, säger bildningschef Anders Nordlund.

Den nye rektorn har flera arbetsuppgifter att ta itu med, bland annat öppnandet av en ny förskoleavdelning rakt över gården från Garhytteskolan. Där ska femårsgruppen ha sina lokaler. Det finns nämligen fortfarande en viss kö till förskolan.

– Vi har några platser kvar i Ställdalen och centralt i Kopparberg. Det finns ännu en del asylsökande barn som behöver plats och det ska vi bland annat lösa med den nya avdelningen, säger Anders Nordlund.

Fler lokaler innebär också en viss personalförstärkning. Pengarna som kommunen får i stöd från Migrationsverket för de asylsökande barnen bidrar till det.

Mer läsning

Annons