Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny satsning ska geplats åt fler företag

I flera års tid har det funnits planer på att göra det gamla bostadsområdet Dalskogen till industrimark. Nu är planen högaktuell igen.

Annons

Dalskogen ligger mellan Bångbro industriområde och kommunens reningsverk. Området i sig är 18 hektar stort, men den del där kommunen vill anlägga industrimark är enbart på sex hektar och har plats för fyra–fem olika företag.

Eftersom det inte finns någon detaljplan för området har kommunen nu beställt en sådan. Tanken är att planarbetet ska pågå under 2011 och att planen ska antas under våren 2012. Det är också kommunen som bekostar planarbetet.

Investering

– Det är en investering som kommunen hoppas få tillbaka när vi säljer tomterna, säger kommunchefen Tommy Larserö.

Kommunen har också fått en del förfrågningar angående industrimark, så behovet finns.

– Vi måste kunna erbjuda mark så fort vi får en förfrågan. Därför är det viktigt att göra den här detaljplanen nu, säger Larserö.

Bara början

Planeringen är ännu på ett tidigt stadium. Genom detaljplanen ska det först och främst undersökas om platsen är lämplig för industriverksamhet. Avlopp, trafikförsörjning, buller och markföroreningar kan sätta käppar i hjulet för projektet.

– Då får vi försöka hitta ett annat lämpligt område, säger Larserö.

Han tillägger dock det finns få kommunägda områden som kan vara aktuella.

Om några månader ska kommunen ha ett nytt möte med BMB. Då ska förhoppningsvis frågetecknen kring områdets potential vara uträtade.

Även industrilokaler är en bristvara i kommunen. Flera lokaler har dock hyrts av Kopparbergs bryggeri. Med det nya lagret klart kommer de att flytta ur dessa lokaler och därmed lämna plats åt andra företag.

Mer läsning

Annons