Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya kyrkoherden välkomnad

Hon är den första kvinnan som tar jobbet som kyrkoherde i Ljusnarsbergs församling. I helgen välkomnades Carina Pilblad Särnqvist officiellt till sin nya tjänst.

Annons
Välkommen till församlingen. Kramar och lyckönskningar till Carina Pilblad Särnqvist. Biskop Thomas Söderberg finns med bredvid.

Hon har egentligen redan hunnit med att jobba in sig på sin nya arbetsplats. Carina Pilblad Särnqvist har vikarierat som kyrkoherde sedan maj förra året. Och i april 2011 beslutade kyrkorådet att anställa henne som ordinarie kyrkoherde i församlingen.

På söndagen anordnades en kyrkoherdemottagning. På plats var biskop Thomas Söderberg, kontraktsprost Jimmy Åkerfeldt, kontraktsadjunkt Charlotta Storbacka, representanter för kyrkorådet, kyrkofullmäktige och församlingen.

Biskopen talade om kyrkoherdetjänsten som ett dubbelt förtroendeuppdrag, dels genom förtroendet som kyrkoherden ska dela med sig av till människorna, dels det förtroende som kyrkoherden bör kunna förvänta sig av sina medarbetare.

Carina Pilblad Särnqvist ingår nu i ett arbetslag om 18 personer och vid hennes sida arbetar också komminister Karin Eriksson.

– Jag är ju redan igång på jobbet som sagt och nu handlar det först och främst om att starta upp alla verksamheter inför hösten, säger Carina Pilblad Särnqvist.

Ljusnarsbergs församling har cirka 3800 medlemmar.

Mer läsning

Annons