Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya läkare vid varje besök ohållbart

Att möta olika läkare vid varje vårdbesök är ohållbart. Det tycker Christina Pettersson (C) som nu sätter situationen vid Kopparbergs vårdcentral på landstingsstyrelsens agenda.

Annons

Christina Pettersson, ledamot i landstingsstyrelsen, bor i Löa och har alltid tillhört Kopparbergs vårdcentral. Hon tycker att allting har fungerat bra där fram tills för några år sedan.

Nu är hon inte alls nöjd och skriver därför en interpellation, en fråga till landstingsstyrelsens ordförande.

”... under de senaste åren och särskilt från 2012 fram till idag har våra Kopparbergsbor...fått byta läkare i stort sett vid varje sjukdomstillfälle. Läkaren har inte hunnit läsa in sig, känner inte patienten och har därför svårt att inge förtroende.” skriver Pettersson.

Hon lyfter också situationen för den ordinarie personalen som hela tiden måste introducera nya hyrläkare. Varför kan inte landstinget lösa läkarsituationen, undrar hon och föreslår att läkare kunde få extra betalt om de förbinder sig att stanna ett par år.

Frågorna till landstingsrådet Marie-Louise Forsberg Fransson är om hon anser att landstinget lever upp till sitt mål om god vård i Kopparberg, och om man lever upp till nyckelbegreppen om att ha patienten i fokus och ge likvärdig vård i hela länet.

Mer läsning

Annons