Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya SFK fortfarande politiskt obunden

Samling för kyrkan, SFK, gick från 4 till 10 mandat i kyrkovalet. Nu är Moderaterna och Centern med i SFK men det är fortfarande en politiskt obunden lista.

Annons

I kyrkovalet 2009 fick Socialdemokraterna 5 mandat. Centerpartiet 3, Moderata samlingspartiet 3 och Samling för kyrkan 4.

Till valet 2013 gick Samling för kyrkan ihop med C och M. Och tog 10 mandat. S tog 5 mandat igen.

- Vi valde att behålla namnet Samling för kyrkan i det nya samarbetet. Men vi är fortfarande politiskt obundna i kyrkopolitiken, berättar Thyra Lundell (SFK).

- Samling för Kyrkan i Ljusnarsberg vill samla alla som har ett intresse av att utveckla församlingsarbetet i Ljusnarsbergs församling. Eventuell partifärg lägger vi åt sidan.

- Tittar man över Sverige som helhet är trenden att lägga partibeteckning åt sidan. Guldsmedshyttans församling löpte linan ut och ställde upp med endast en nomineringslista.

I topp på SFK-listan finns nuvarande ordförande i kyrkorådet Sivert Bäck (C), Thyra Lundell (SFK) och Margareta Svenson (M).

I SFK:s programförklaring står att SFK är "öppen för alla oavsettt politisk tillhörighet eftersom vi anser att partipolitik inte hör hemma i kyrklig verksamhet."

Mer läsning

Annons