Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya tomtpriser

Kommunen har antagit förslaget till prissättning av kommunal villa- och tomtmark. Dessutom har förslaget till upplåtelse av kommunal mark klubbats igenom.

Annons

– När det gäller upplåtelse av mark har kommunstyrelsen beslutat om en uppsägningsklausul, säger kommunsekreterare Anders Andersson.

En tomt vid Djäkens kommer att kosta mellan 100 000 och 150 000 kronor. En färdig villatomt i Kopparberg kostar 85 000 kronor, medan färdiga villatomter i övriga orter betingar ett pris av 50 000 kronor. Övrig mark i villaområden säljs för 25 kronor kvadratmetern exklusive förrättningskostnader. Kostnader för vatten och avlopp tillkommer.

Vad gäller industrimark är priset i Kolartorpsområdet 25 kronor per kvadratmeter. I nya Dalskogen kommer priset att beräknas utifrån exploateringskostnaden. Övrig industrimark i kommunen kostar 25 kronor kvadratmetern.

När det gäller upplåtelse av kommunal mark till privatpersoner kan det ske om det inte försvårar framkomlighet eller nyttjande för allmänheten.

När det gäller utarrendering av mindre områden ska kommunen ta en avgift på 200 kronor. När det gäller utarrendering av större områden, maximalt en hektar, ska en avgift på 400 kronor uttagas.

Om särskilda omständigheter finns kan kommunen besluta om avvikande avgifter.

Mer läsning

Annons