Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt gruvseminarium i höst

Den 26 oktober genomförs höstversionen av gruvseminariet Gruv+. På mötesschemat står bland annat infrastruktur och kompetensförsörjning.

Annons

Det var i mars i år som projekt Bergskraft arrangerade Gruv+ i Grängesberg där även höstmötet genomförs. Den gången samlades över 200 deltagare och diskuterade viktiga strategifrågor för gruvnäringens framtid i Bergslagen.

Två arbetsgrupper på länsnivå har skapats, med representanter bland annat från länen och Trafikverket, där detaljerna i de möjligheter och utmaningar som gruvindustrin står inför ska diskuteras.

Vill bidra till tillväxt

På höstmötet ges en lägesrapport om vad som är på gång i gruvorna och Trafikverket berättar om den pågående kapacitetsutredningen och vad som skett inom ämnet kompentensförsörjning.

Projekt Bergskrafts primära syfte är att bidra till tillväxten i Bergslagen. Bakom satsningen finns EU och regionala/lokala aktörer i Örebro, Dalarna och Västmanlands län.

– Vi kommer att stimulera dialogen om hur vi alla tillsammans i kommuner, län och näringsliv kan agera för att maximera den regionala och lokala tillväxten, berättar projektledare Stefan Sädbom i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons