Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt handbollslag med sikte på trean

Kopparberg har fått ett eget damlag i handboll. Varje vecka tränar femton kvinnor med tränaren Henrik Lykke-Kjeldsen. Hans mål är tydligt.
– Vi ska nå division 3 inom något år. Om vi jobbar ska det inte vara några problem, säger han.

Annons
Ingen brist. Femton aktiva spelare räcker till ett lag. Men Kopparbergs BK välkomnar nya spelare. Henrik Lykke-Kjeldsen, Sofie Björn, Emma Kalajoki och Emma Lind tränar kast.

Emma Lind och Emely Stegemann pratade redan förra året om att starta ett handbollslag. Då var det svårt att få ihop tillräckligt med spelare. I år gick det bättre och laget började träna i mars i Ljusnarshallen.

Spelare som återvänder

– Det är kul för nu har vi fått tillbaka en del gamla spelare från det flicklag jag var med i för fem år sedan. Det lades ner när några av tjejerna började gymnasiet, berättar Emma Lind.

Laguppställningen består av spelare i skilda åldrar, från 15 år upp till 40. Alla har spelat handboll tidigare, men de är på olika nivåer. Något som tränaren Henrik Lykke-Kjeldsen inte ser som ett problem.

– Vi har blandat boll- och konditionsträning för att se var de står och få i gång dem. Några har inte spelat på flera år, men alla får vara med, säger han.

Allsvensk tränare

Han har tidigare varit tränare för lag i damallsvenskan och division 2. Kopparbergs BK kommer att börja spela i division 4.

– Att träna ett bra lag är inte så roligt, det är mer en utmaning att träna ett sämre lag. Efter en tid ser man att det här har jag gjort. Man får börja om och det är spännande.

Gemensamt mål

Ett gemensamt mål för tränare och spelare är att det ska vara kul. Pia Lindström sitter i styrelsen för Kopparbergs BK och är nu spelare igen efter många år utanför planen.

– Det är klart man ska satsa, men huvudmålet är att ha roligt. Det behövdes åtminstone ett damlag här i Kopparberg, när vi har herrlag i både fotboll och innebandy, säger hon.

Om ungefär sex veckor ska laget börja spela träningsmatcher innan seriespelet drar i gång någon gång i september-oktober. Då blir det fler matcher i Ljusnarshallen.

Locka publik

– Vi ska försöka locka publik! Det är viktigt med en levande idrottsförening i en liten by. Det måste finnas saker att göra, säger Pia Lindström med eftertryck.

Mer läsning

Annons