Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obesegrade seriespelare

Trots att laget gått obesegrade genom seriespelet var sista matchen avgörande. P11-laget behövde spela oavgjort för att ta hem totalsegern.

Annons

Tempot och ljudnivån i omklädningsrummet var hög inför den sista och avgörande matchen i seriespelet. Kopparbergs BK:s unga förmågor var dock säkra på en vinst.

– För att vi är bäst helt enkelt, konstaterade de.

– Vi har så hög moral, fyller Benjamin Nielsen i.

Laget har inte förlorat en enda match under seriespelet, men spelat en och annan oavgjord. Senast den mot Hovsta IF då det länge såg ut som att de skulle få sin första förlust.

– I sista sekunden gjorde jag mål, så det blev oavgjort, berättar Andreas Zedig.

Kopparberg BK visade redan från varför de toppat säsongens seriespel. Fina passningar, ett högt tempo och en stark vinnarinstinkt. En minut in i matchen satte de första målet, och sedan rullade det på med ytterligare fem mål.

Motståndarna, Hällefors AIF, visade prov på ett aktivt försvarsspel, men fick inte riktigt till det i anfallen. Inte förrän i slutminuten spräckte de KBK:s målvakt, Wiktor Jonassons, nolla.

Det var ett jublande glatt lag som kramade om varandra när matchen var över. Tränar-trion kunde också avslöja att segern skulle firas med pizza.

Mer läsning

Annons