Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obetald skuld för Gillersklack till tingsrätten

Stiftelsen Gillersklack lämnar nu in en stämningsansökan mot Lehoucq Fastighetsbolag. Det handlar om en obetald skuld på drygt 570 000 kronor.

Annons

- Vi är oroliga att vi inte ska få in den här fordran från Lehoucq Fastighetsbolag. Vi hör hur bolaget avyttar del för del i fastigheten men vi får inte in våra pengar, säger Ewa-Leena Johansson (S), ombud för stiftelsen Gillersklack fritidsanläggning.

Det handlar om en fordran på ursprungligen 1,2 miljoner kronor som stiftelsen hade på Lehoucq. Stiftelsen har fortfarande en fordran på 573 341 kronor plus ränta på den skulden.

I kommunens bokslut 2012, som tas upp på kommunfullmäktiges möte nu på torsdag, berättas om de fordringar som stiftelsen har på Lehoucq. i bokslutet gör stiftelsens styrelse en bedömning att Lehoucq kommer att betala sin skuld.

Nu gör ni en annan bedömning. Varför?- Förra året sålde fastighetsbolaget också av delar av anläggningen och vi fick 200 000 kronor av detta. Nu får vi höra att ytterligare försäljningar sker, men vi får ingen information om detta från Lehoucq och vi har inte fått några mer pengar.

- Det gör att vi i styrelsen nu känner oro om vi kommer kunna få in den skuld som finns kvar. Vi har begärt kvarstad som har beviljats vilket betyder att den skuld vi har på Lehoucq fryses i det bolaget. Nu gör vi en stämningsansökan för att få ett beslut i tingsrätten att Kronofogden ska verkställa utbetalningen av skulden från Lehoucq till stiftelsen, säger Johansson.

NA har utan framgång sökt Stefaan Lehoucq för Lehoucq Fastighetsbolag för en kommentar.

Mer läsning

Annons