Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oförändrad kommunalskatt

Kommunfullmäktige i Ljusnarsbergs kommun fastställde kommunalskatten för 2011 vid sitt möte på torsdagskvällen. Den blir oförändrad, vilket innebär att invånarna får betala 21:42 kronor per tjänad hundralapp.

Annons

– Det är en av de lägsta skattesatserna i Örebro län, sade fullmäktiges ordförande Ken Karlsson (S) direkt efter att beslutet tagits.

Fullmäktige utsåg under kvällen nytt presidium för de närmaste fyra åren. Socialdemokraten Ken Karlsson valdes till ordförande. Förste vice ordförande är Anette Bülow (M) och Wiveca Stopp (S) valdes till andra vice ordförande. Samtliga är nya på dessa uppdrag.

Skrivas ned

Tidigare i höst påpekade kommunens revisorer att det bokförda värdet på två bostadsrätter, som är i kommunens ägo, bör skrivas ned. Den ena bostadsrätten är bibliotekslokalerna.

– Bostadsrätterna är inte värda någonting i dag, säger kommunens ekonomichef Bo Wallströmer.

40 000 kronor

Det bokförda värdet på de båda bostadsrätterna har varit drygt 40 000 kronor. Kommunfullmäktige beslutade att skriva ned värdet till en krona per bostadsrätt.

Kommunfullmäktige sade vidare ja till de förslagna ändringarna gällande reglemente och avtal för den gemensamma överförmyndarnämnden i norra länsdelen.

Ändringarna innebär att Ljusnarsberg, Nora och Hällefors utser vardera en ledamot och en ersättare medan Lindesberg utser två ledamöter och lika många ersättare.

Första januari

Mandatpetrioden är fyra år räknat från den första januari året efter att val till kommunfullmäktige hållits i landet.

– Samtidigt som beslutet togs konstaterade fullmäktige att det är märkligt att Lindesberg föreslog förändringar efter att de andra kommunerna fattat beslut i frågan, säger kommunsekreterare Anders Andersson. När vi, Nora och Hällefors beslutade i frågan första gången skulle alla fyra kommunerna ha en ledamot och en ersättare i nämnden.

Mer läsning

Annons