Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklar orsak till knivbråk

En 30-åring har åtalats för att ha försökt knivmörda en man i Kopparberg i mars. Vad som orsakade bråket är oklart och en av de inblandade har gått under jorden.

Annons

Enligt den knivhuggne mannen finns det egentligen ingen orsak till bråket, mer än att 30-åringen var full och arg.

– Men det finns något underliggande i den här historien som vi inte riktigt kommer åt. Mannen som blev knivhuggen är jätterädd och hans kamrat är försvunnen. Honom hann vi bara höra en gång, säger kammaråklagare Elisabeth Börjesson.

30-åringens offer säger också att det kan ha med ryska maffian att göra, men Börjesson är tveksam till de uppgifterna.

Bråket utspelade sig både hemma hos 30-åringen och hemma hos den skadade mannen. Det var i den senares lägenhet som hugget med kniven ska ha utdelats av 30-åringen. Innan dess hade han enligt åtalet försökt knivhugga och slå offret med en ölflaska.

Jagad genom Kopparberg

Knivbeväpnad ska han också ha jagat offret och den numera försvunne mannen genom Kopparberg.

Knivhugget gick igenom nedre delen av bröstkorgen. Offret blödde kraftigt efteråt och lungan punkterades, men det var aldrig någon fara för livet.

30-åringen nekar till brott och hävdar att den andre mannen angripit honom.

Sprang in i kniven

– Han medger att han hållit i en kniv för att försvara sig och att den andre i princip sprungit in i kniven.

Även den försvunne mannen skadades under det här bråket. Han blev huggen i handen när han försökte avväpna 30-åringen i ett tidigare skede.

Knivhugget i lägenheten anser åklagaren vara mordförsök, men yrkar i andra hand på att det ska bedömas som grov misshandel. 30-åringen åtalas även för de andra händelserna under dagen.

Enligt Börjesson finns det flera vittnen som bekräftar 30-åringens historia. Bland annat finns det tre personer som såg jakten genom Kopparberg.

Mer läsning

Annons