Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart om tjänst som informatör

Ljusnarsbergs kommuns informatör Ylva Edbohm har sagt upp sig. Hon kommer att lämna tjänsten om cirka en månad. Vad som händer med informatörstjänsten är inte klart.

Annons

– Vi har inte annonserat ut den, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S). Det är inte klart hur ska vi hantera situationen. Eventuellt kan det bli tal om någon form av samordning.

Tjänsten som informatör tillsattes i början av april i fjol och var omdiskuterad. Oppositionen hade synpunkter men fick ge sig.

– Ylva Edbohm har en specifik kompetens, som kommit till användning när hon utvecklat vår hemsida, säger kommunstyrelsens ordförande. Arbetet med hemsidan måste fortsätta. Hur och vem som praktiskt ska sköta den detaljen vet jag inte i dag.

Ewa-Leena Johansson säger också att kommunen måste ha en fungerande information i fortsättningen. Hur organisationen ska se ut återstår att se.

– Vi har flera inom administrationen som går i pension framöver. Vår ekonomiska situation gör att vi måste pröva varje tjänst. Det är mycket möjligt att beslutar oss för en annan profil på informatörstjänsten. Och den kanske går att kombinera med andra arbetsuppgifter.

Ett beslut i frågan är att vänta under hösten.

Mer läsning

Annons