Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omdiskuterad tjänst tillsatt

Ylva Edbohm har fått den omdiskuterade tjänsten som informatör i Ljusnarsbergs kommun. Hon tillträder sitt nya jobb den 11 april.

Annons
Ylva Edbohm bor med sin familj i Lindesberg. Hon kommer att pendla till nya jobbet i Kopparberg. BILD: MICHAEL LANDBERG

– Det blir en kul utmaning, säger hon. Jag sökte jobbet eftersom jag tycker det låter spännande. Det är roligt att jobba med kommunikation och information.

Intresset för tjänsten, som oppositionen inte ville skulle besättas förrän 2012, har varit stort. När ansökningstiden gick ut hade femtio personer sökt jobbet.

– Vi tror att vi hittat rätt person, säger kommunchef Tommy Larserö. Förhoppningen är att informatören ska kunna hjälpa till med att marknadsföra kommunen på olika sätt.

Bakgrunden

Ylva Edbohm har en bred bakgrund. Hon har studerat kommunikation på en privatskola. Sedan dess har hon varit informationssamordnare för EU:s strukturfonder vid Tillväxtverket, före detta Nutek, i Östersund. Där har hon också jobbat för Institutet för tillväxtpolitiska studier, vars verksamhet numera ingår i den statliga myndigheten Tillväxtanalys.

– Jag har också varit verksam i reklambranschen, säger hon.

Kommunen ska synas

Sedan några år äger och driver hon och hennes man macken i Guldsmedshyttan. När de övertog den valde de att bosätta sig i Kopparberg. Därmed känner hon till orten.

– Efter ha bott där i två år valde vi att flytta till Lindesberg förra våren.

Ylva Edbohm hoppas kunna bidra till att sätta Ljusnarsberg kommun på kartan i större utsträckning än tidigare. Hon menar att det är viktigt att synas.

– Gör vi inte det finns vi inte. Det finns en stark framtidstro i kommunen och dessutom händer det mycket. Därför ser jag fram emot att få börja jobba.

Vad blir din första arbetsuppgift?

– Det vet jag inte. Jag har ju inte börjat än.

Mer läsning

Annons