Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opera vill hitta samarbete i Europa

Opera på Skäret vill undersöka möjligheterna till att inleda samverkan med andra opera-aktörer i Europa.

Annons
Blickar mot Europa.   – Vi vill utreda möjligheten till samverkan kring produktioner med operafestivaler i Europa, säger Sten Niclasson.

– Vi har en vision att öka vårt besökstal från 8000 besökare per år till 25 000 besökare. Och ska vi klara det behöver vi gå från en föreställning per sommar till två, berättar Sten Niclasson, konstnärlig ledare för Opera på Skäret.

Därför vill nu Opera på Skäret via en förstudie nu undersöka möjligheterna till att etablera samverkan kring föreställningar med andra operafestivaler i Europa. En sådan plan kräver även en utbyggnad av övernattningsmöjligheter i Ljusnarsberg samt en restaurangbyggnad på Skäret för vilket en annan förstudie också planeras att göras.

– Vi tror att Opera på skäret inom tio år kan vara dubbelt så stort arrangemang mot idag. Men ska vi öka publiktillströmningen krävs fler föreställningar och samverkan med andra opera-festivaler.

En hel del besökare till föreställningarna på Skäret är från andra länder än Sverige. Någon annonsering har dock inte arrangörerna gjort i Europa.

- Men nu tänker vi inför det kommande året testa med en mindre annonsinsats i Holland, säger Sten Niclasson.

Med en utbyggnad av opera-konceptet i Skäret kommer även andra verksamheter i kommunen, som friluftsturism och handel, att gynnas, är Sten Niclassons övertygelse.

Mer läsning

Annons