Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operan föreslås få kommunalt VA

I många år har Opera på Skäret önskat att få ansluta operan till kommunalt vatten/avlopp. Nu föreslår allmänna utskottet att så ska ske. Kostnad 150 000 kronor.

Annons

Redan 2008 påtalade Opera på Skäret problemet med sitt avlopp. Toaletterna är anslutna till en nedgrävd tank vars kapacitet endast räcker till en föreställning. Sedan krävs besök av slambil. Tömning måste alltså ske efter varje föreställning.

Operan ansökte 2008 om kommunalt stöd för att anslutas till kommunalt VA. 7 år senare verkar det som om operans önskning kanske ska uppfyllas.

Frågan har nyligen varit uppe i det allmänna utskottet och ska tas upp i kommunstyrelsen nu på onsdag. Med förslag till beslut att Skäret-operan ansluts till det kommunala VA-nätet.

Bergslagens kommunalteknik, BKT, ska närvara på kommunstyrelsens möte på onsdag. Detta med anledning av en utredning som gjorts om avlopp i Bergslagen med ett förslag att fler fastigheter i de fyra BKT-kommunerna (Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg) ska kunna anslutas till det kommunala VA-nätet. Kommunerna får alltfler förfrågningar från fastighetsägare som vill anslutas till kommunens avloppsnät. Därför vill BKT få mandat att, då det är ekonomiskt försvarbart, ansluta fler fastigheter till det kommunala VA-nätet. Dessa anslutningar ska också betyda en miljömässig fördel.

Mer läsning

Annons