Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus på Koppargården

– Här kan jag tänka mig att bo, när den dagen kommer. Men nu tittar vi på svärmors kommande bostad och det ser jättebra ut.

Annons
Nöjda besökare. Några detaljer återstod ännu när öppet hus ordnades i Koppargården.Tage och Karin Oskarsson kände att de mycket väl kan flytta in här när den dagen kommer.

Så säger Britt-Marie Fransson som tillsammans med maken Åke tittade runt i Koppargården i går eftermiddag. Intresset för de ombyggda lokalerna var stort liksom tillströmningen av besökare när det ordnades öppet hus.

– Det är klart att många är intresserade. Detta var på tiden, säger socialchef Charlotte Dahlbom som tillsammans med enhetschef Lena Sköld samt övrig personal visade runt och berättade om det nya vård- och omsorgsboendet.

– Allt tilltalar här, säger Britt-Marie Fransson och sveper med handen i rummet.

– Här är ljust och praktiska utrymmen som också gör det lättare för personalen. Att få ett eget krypin tror jag betyder mycket. I dag delar svärmor rum och det går bra, men det här blir bättre.

Marianne Svensson har tagit med sin syster Viola Johansson. De öppnar skåp och dörrar och kikar lite extra här och där. Tanken är att Viola ska flytta in här så småningom.

– Det är svårt att föreställa sig hur det kommer att se ut med alla grejer, men jag tror det blir bra, säger Marianne.

Makarna Karin och Tage Oskarsson har också bara positiva intryck.

– Att allt är i markplan och på ett och samma ställe är utmärkt, säger Tage.

– Och att maten lagas på plats med dofter och allt vad det innebär, inflikar Karin.

Första etappen av ombyggnaden är avslutad och 25 nya lägenheter av totalt 41 inflyttningsklara. På fredag går de första flyttlassen.

Etapp två i projektet startar 24 januari. Hela Koppargården beräknas vara klar i juni 2011.

Husesyn.Systrarna Marianne Svensson och Viola Johansson tog en närmare titt i en av lägenheterna.

Mer läsning

Annons