Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet möte om hjärtstartare

Hjärt- och lungsjukas förening i Ljusnarsberg fortsätter jobba för att få ihop till en hjärtstartare, som ska placeras på Ica Kopparhallen. Den 12 juni arrangeras en föreningsträff i ABF-lokalen i Kopparberg. Mötet är även öppet för allmänheten.

Annons

– Vi behöver runt 20 000 kronor, säger Barbro Resare, ordförande i hjärt- och lungsjukasförening. Vår förening har en fond ur vilken vi kan ta pengar. Men vi behöver fler sponsorer.

Ett tiotal föreningar har avsiserat att de kommer till föreningsträffen. Cykelklubben har redan meddelat att den skänker 1 000 kronor.

– Förhoppningen är att det finns fler föreningar i kommunen som vill vara med och stötta den här satsningen, säger Barbro Resare.

I dag finns det hjärtstartare vid bryggeriet, vårdcentralen i Kopparberg och hos brandkåren. Men det behövs fler.

– Det är bra om vi får en på Ica så fort som möjligt eftersom mycket folk cirkulerar där, säger Barbro Resare. Jag hoppas hjärtstartaren där kan rädda något liv i framtiden.

När en hjärtstartare kan vara på plats i butiken är inte klart. Det hänger lite på hur snabbt pengar kommer in från föreningslivet och privatpersoner.

Mer läsning

Annons