Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro över farliggenväg över spåren

Att ta en genväg över järnvägsspåren är vanligt förekommande. Men det är förenat med livsfara och därför gör kommunledningen sitt för att få bukt med problemet.

Annons

Det handlar om genvägen över spåren, upp mot Herrhagen, som kommunen åter lyfter fram som ett problem. Den här gången sedan näringslivschef Tomas Larsson nyligen observerade en familj med barnvagn och småbarn som tog sig över på det olämpliga stället.

– Jag kan förstå att man går den här genvägen, eftersom det är en ganska stor tidsvinst man gör. Men det är verkligen ingen lämplig väg att gå, framför allt inte med barn, säger Tomas Larsson.

Trafikverket har ansvar för området, men kommunen delansvar, bland annat genom att se till så att staket ska finnas på plats för att hindra passage. Detta får dock inte sitta i fred.

– När Bergslagens kommunalteknik var där för att laga det nu senast sades det öppet från förbipasserande att det skulle klippas upp så att folk kunde fortsätta gå genvägen. Det är skadegörelse och det anmäls till polisen, säger Larsson som dock i första hand oroas för säkerheten.

Man har även åter bett Trafikverket sätta upp förbudsskyltar.

– Jag hoppas det går bättre nu än när vi senast bad om det, och att Trafikverket vill ta diskussion med oss om hur man kan göra det här till en säker övergång.

Mer läsning

Annons