Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överskott i fastighetsbolag

Ljusnarsbergs Fastighets AB gjorde ett överskott på drygt 2,5 miljoner kronor för perioden januari-juli i år. Jämfört med budget är det ett plus på cirka två miljoner kronor.

Annons

– Delårsrapporten har gjorts efter bästa förmåga, säger Bo Wallströmer, ekonomichef i Ljusnarsbergs kommun. Vi är inte säkra på att vi fångat upp alla kostnader.

När delårsrapporten sammanställdes för några veckor sedan hade fastighetsbolaget inte fakturerats lönekostnader för fastighetschef, hyreshandläggare och ekonom, som är anställda av kommunen.

Resultatet justeras

Dessutom har inte Bergslagens kommunalteknik fakturerat några städkostnader för 2011. Således är det verkliga utfallet sämre än det som redovisas i delårsrapporten.

– Det kommer att hända saker som gör att vi får justera resultatet, säger ekonomichefen.

Den sista juli hade LFAB 38 outhyrda lägenheter. Av dessa är 14 inte uthyrningsbara utan måste renoveras. Hyresförlusterna för de uthyrningsbara lägenheterna motsvarar drygt 844 000 kronor.

– Vi har en skada på en av industrifastigheterna, säger Ingemar Javinder (S), som varit ordförande i bolaget men som nu efterträtts av partikamraten Ewa-Leena Johansson. Vad den kommer att kosta vet vi inte än.

Ett steg framåt

Politikerna har då och då på senare år efterlyst lite fylligare ekonomiska rapporter angående fastighetsbolaget. Den senaste innehåller lite mer text och förklaringar än tidigare.

– Det här är ett steg framåt, säger moderaten Ulf Hilding.

– Det som saknas fortfarande är vart bolaget är på väg och var vi står. Jag hoppas att rapporterna framöver kommer att bli ännu bättre.

Mer läsning

Annons