Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oviss framtid förfastighetsbolaget

Ljusnarsbergs Fastighetsaktiebolags framtid kommer att avgöras inom några månader. Kommunens ekonomichef Bo Wallströmer håller på att utreda frågan om ny organisation. Han räknar med att bli klar till årsskiftet.

Annons
De här och Ljusnarsbergs Fastighetsaktiebolags övriga fastigheter kan få ny ägare i framtiden.

– Det har varit en del turer kring fastighetsbolaget, säger han. Planerna på ett samarbete med Hällefors har skrinlagts. Nu tittar vi på andra lösningar.

Fastighetsbolagets fastigheter har ett bokfört värde på 43 miljoner kronor. Bolaget har 31 miljoner kronor i lån och i kassan finns cirka 12,5 miljoner kronor. Dessutom finns ackumulerade förluster på 15 miljoner kronor.

– Ett alternativ är att kommunen tar över bolaget. Men innan så kan ske måste vi försäkra oss om att skattemyndigheten godkänner en sådan transaktion.

Ett annat alternativ är att fastigheterna säljs. En tänkbar spekulant är då Ljusnarsbergs kommun. Men ekonomichefen menar att en sådan affär är vansklig.

– Vi ser möjligheter till samordning på administrationssidan. När det gäller fastighetsskötarna håller vi på att kolla hur deras avtal ser ut, säger ekonomichefen.

Personalsekreterare Thomas Krenchel säger att endera tar kommunen över all personal i fastighetsbolaget eller också sägs alla upp och sedan får de söka lediga tjänster.

Kommunen kommer att annonsera efter en ny fastighetschef. Denne ska efterträda bolagets nuvarande verkställande direktör Lars Westlund, som går i pension snart.

– En ny chef kan som tidigast vara på plats i början av maj, säger personalsekreterare Thomas Krenchel.

Ljusnarsbergs Fastighets AB har mellan 30 och 40 tomma lägenheter, varav de flesta finns i Bångbro.

Mer läsning

Annons