Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P-plats ska locka besökare

Allt fler turister åker runt i husbil eller husvagn. Kopparberg är dock en ort som saknar bra parkeringsplatser för denna kategori turister.

Annons

Helena Ylitalo föreslår nu i ett medborgarförslag att Ljusnarsbergs kommun åtgärdar den bristen. Hennes förslag kommer nu att beredas av kommunstyrelsen.

– Vill man dra fördelar av den här turistströmmen och få den att stanna i kommunen måste det finnas platser för parkering och övernattning, säger Helena Ylitalo.

Rydbergsdal lämplig

En plats där det kan finnas möjlighet att inrätta övernattningsplatser är Rydbergsdal. Förslagsställaren menar att det kan vara ytterligare en plats som kan vara lämplig.

– Jag tycker att kommunen ska titta om det går att ordna parkering och övernattning i Riggards, Riggardsgatan 7. Där finns ett före detta äldreboende, som håller på att avvecklas.

Det som talar för detta förslag är att det på platsen finns elkraft, avloppssystem och vattenledningar, tillfartsvägar och mark för uppställningsplatser.

– Ett av de kvarvarande husen kan med enkla medel byggas om till en service-enhet för de besökande. Dessutom ligger ån nära med brygga, bad och möjligheter till fiske.

Mer läsning

Annons