Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påkörda träd upprör

Ett påkört träd på Konstmästaregatan och ett avbrutet träd på Bergmästaregatan rör upp känslorna bland politiker och kommunala tjänstemän. Vid kommunstyrelsens senaste möte var flera politiker irriterade över att inget händer.

Annons
Både järnhållaren och trädet vid en parkeringsficka intill Laxbrogården är skadade. Trafikverket säger att ett nytt träd ska vara på plats om några veckor.

– Det är en ynkedom, säger Gunnar Fransson (M). Servicegruppen kan väl ta bort träden. Sedan får Trafikverket säga vad det vill.

Kommunchef Tommy Larserö säger att han rent teoretiskt kan beordra servicegruppen att ta bort träden. Men han har inte gjort det. Däremot har han pratat med Bergslagens kommunalteknik om de skadade träden.

– BKT vill inte utföra jobbet eftersom Trafikverket äger vägarna, säger Larserö.

Inte i kommunens ägo

Sören Hansson, arbetschef vid Bergslagens kommunalteknik, bekräftar att kommunchefen har frågat honom om BKT kan ta bort träden.

– Jag har sagt till Tommy Larserö att träden inte är i kommunens ägo. Därför tycker jag inte vi ska ta bort dem, säger arbetschefen.

Skötsel på entreprenad

Trafikverket är väghållare för de båda gatorna genom Kopparberg. Själva skötseln utför NCC på entreprenad.

– Det är nog ett par veckor sedan jag meddelade kommunen att vi ska fixa till det här, säger Björn Ahrnlund vid Trafikverket i Eskilstuna. Det påkörda trädet utanför Laxbrogården ska vi ersätta. Däremot är det mer osäkert om vi ersätter det avbrutna trädet utanför Ica-butiken. Minns jag rätt har träd på den platsen brutits av tre gånger. Men jag tror vi ska göra ett nytt försök.

Tomas Nilsson, platschef för NCC i norra länsdelen, säger att Trafikverket gjort ett påpekande om de skadade träden. Entreprenören har beställt två nya järnhållare.

– Några nya träd har vi däremot inte beställt, säger Tomas Nilsson. Vi ska först titta närmare på trädens skador. Om det behövs ska vi plantera nya träd så fort som möjligt under våren.

Mer läsning

Annons