Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt program för äldre ljusnarsbergare

Ett äldrepolitiskt program för Ljusnarsbergs kommun 2015-2025 ska jobbas fram. I detta dokument ska kommunens övergripande målsättningar vad gäller livsvillkoren för de äldre människorna i kommunen anges.

Annons

Nu är förslaget till hur detta program ska se ut på en remissrunda så att olika aktörer i lokalsamhället ska ges möjlighet att få tycka till om innehållet i programmet.

En arbetsgrupp har jobbat fram det förslag som nu ska granskas, Nuvarande program gäller till nyåret 2014 och nu uppdateras och skrivs planen om. Sedan ska programmet även revideras vid behov, minst en gång per mandatperiod.

Visionen som föreslås är följande ”I Ljusnarsbergs kommun är livsmiljön för de äldre kommuninvånarna attraktiv och ger möjligheter till ett aktivt liv med trygghet, service, delaktighet samt en god och jämlik hälsa.” Sedan följer ett antal inriktningsmål som ska hjälpa till i arbetet med att närma sig visionen. Exempel på mål är att stimulera äldre att använda ny teknik, stärka mötesplatser och träffpunkter för äldre, stimulera till goda matvanor för äldre och utveckla boendeformer för äldre utifrån deras önskemål.

Nu ska alla partier i fullmäktige, rådet för funktionshindrade och pensionärer samt PRO och SPF få säga sin mening om förslaget till nytt äldrepolitiskt program.

Mer läsning

Annons