Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär stickkurs där ingen vill sluta

Stickkursen i församlingshemmet har pågått en längre tid. Men när det blev tal om att sätta ett slutdatum var det ingen som ville sluta. I stället väcktes idén om att sticka till välgörenhet.

Annons
Lapp på lapp. Annelie Åkerström och Ing-Marie visar upp kursbeviset. Deltagarna har stickat varsin ruta som sedan satts ihop till en tavla. Den ska hängas upp i församlingshemmet.

Förra året berättade NA om den stickkurs som Ljusnarsbergs församling och Svenska kyrkans studieförbund, Sensus, startat i Kopparberg. Sedan dess har antalet deltagare i princip fördubblats.

Sista dagen

Efter jul tog ledarna Ing-Marie Ekman och Anneli Åkerström upp frågan om när en sista dag för stickkursen skulle sättas. Men på det örat ville inte deltagarna lyssna. Alla ville fortsätta.

Annelie Åkerström hade dock hittat en lösning på internet. Då genom att delta i projektet Stickhjälpen.

Verkar seriöst

– Jag har kollat upp projektet och det verkar vara seriöst, säger hon.

– När jag tog upp det med deltagarna var alla med på noterna direkt.

Stickhjälpen går ut på att sticka, virka eller sy till behövande barn och familjer i Lettland. Alla bidrag som kommer till Stickhjälpen skickas med lastbil till organisationen Palidzesim i Riga, vilka i sin tur delar ut bidragen bland de familjer de har kontakt med.

Frivilligt

På kursen är deltagandet i projektet helt frivilligt. De som vill bidra stickar till babypaket som innehåller filt, tröja eller kofta, mössa sockar och ett litet gosedjur.

Bara att höra av sig

– Vi hoppas också att andra ska kunna bidra till projektet med exempelvis garn. Det är bara att höra av sig till oss, säger Annelie.

– Det kanske finns personer som vill vara med i projektet utan att delta i stickkursen, och det går också alldeles utmärkt.

Nu återstår fyra träffar innan kursen gör uppehåll. Men till hösten är de tillbaka igen.

Flitiga händer. Elsa Jansson är en av dem som stickar rutor till blivande babyfiltar.

Mer läsning

Annons