Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO firade 70 år

Med musik, tårta, presenter och tal firade Kopparbergs PRO att de fyller 70 år 2014. Det ordinarie månadsmötet blev i stället ett jubileumskalas.

Annons
Kopparbergs PRO bildades 1944. Det firades förstås med kaffe, kaka och tårta. Margareta Björk serverar Berit Karlsson, Ingemar Fredriksson, Ragnhild Geschwind och Una Höckerling.

Ordföranden Sten-Ove Karlsson inledde mötet med att tala om dåtid, nutid och framtid.

– Samarbete framöver med andra PRO-föreningar är viktigt. Och vi har beslutat att samverka mer med PRO i Hörken och Ställdalen vad gäller resor, förklarade Sten-Ove Karlsson.

På plats fanns gratulanter från PRO i Hörken, Ställdalen och Lindesberg. Leif Larsson från PRO Hörken berättade mera om samarbetet och att en gemensam resa är planerad till hösten.

Kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S) representerade Ljusnarsbergs kommun på kalaset. Och hon överräckte en penninggåva från kommunen på 300 kronor.

Från PRO-distriktet närvarade Ann-Christine Lahti.Hon berättade om förutsättningarna för dagens pensionärer där många lever under tuffa ekonomiska villkor. Hon betonade även vikten av bostäder anpassade för äldre människor. Det nya seniorboendet i Kopparberg, som nu byggs, lovordades. En visningslägenhet är redan klar och efter semestern planeras för inflyttning i de 18 lägenheterna.

Ewa-Leena Johansson framhöll vikten av ett rikt föreningsliv och att Ljusnarsberg är länets föreningstätaste kommun per invånare.

- De 18 nya seniorlägenheterna hoppas vi blir steg ett i att göra fler boenden tillgängliga för äldre, sade Johansson.

Mer läsning

Annons