Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO invigde ny lokal

– Det är en välsignelse. Nu har vi äntligen en fast punkt.Så beskriver PRO:s ordförande flytten till den nya, större lokalen. Och de övriga medlemmarna är inte sena att hålla med.

Annons
Elsebeth Peltokangas och Axel Björk var två av de som besökte PRO:S öppet hus i samband med föreningens flytt till den nya lokalen. Liksom övriga besökare var de mycket nöjda med lokalen och dess läge. Till vänster i bild sitter även Torsten Johansson och längst ut till höger Gun Hultberg.

Trångboddheten under hösten är numera ett minne blott. För ett par veckor sedan påbörjade PRO-föreningen flytten till en ny, större lokal i Garhytteskolans gamla del. Nu med ingång genom den stora entrén.

Häromdagen var det dags att inviga den. Det var en stor skara föreningemedlemmar som tittade in för att samtala kring kaffe med dopp. Alla ivriga över att se var de framtida mötena och träffarna ska hållas.

– Det här blir verkligen bra, sa Barbro Fredriksson.

– Det är fint att ha en sådan här lokal. Och så ligger den väldigt bra till, fyllde Britta Karlsson i.

Många sitter ensammaMed start den 2 mars ska föreningen tillsammans med kommunen anordna de träffar för äldre, som NA tidigare berättat om. Tanken är att de äldre, även icke PRO-medlemmar, ska kunna träffas varje vecka för att dricka kaffe, samtala och kanske handarbeta.

– Det finns så många som sitter ensamma. Nu får de möjlighet att komma ut och umgås med andra. Vi hoppas att det blir välbesökta träffar, sa Karl-Georg Gustavsson, föreningens ordförande.

Vad träffarna mer ska innehålla är ännu ett oskrivet blad, men idéer om en trafikcirkel och kurs i tovning finns.

Vill inte styra upp

– Vi vill inte styra upp det för mycket. Det får inte bli ett tvång att komma hit varje vecka, sa Gustavsson.

– Det ena ger nog det andra. Jag tror att vi kommer på efter hand vad vi vill göra, sa Elsebeth Peltokangas.

Medlemsmötena kommer även fortsättningsvis att hållas i församlingshemmet.

Torsten Johansson har alltid något skojigt i backfickan. Under träffen agerade han lärare med uppdrag att tala om för deltagarna var OS-tävlingarna hålls.

Mer läsning

Annons