Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO möttes i Bångbro

Ett 150-tal medlemmar fanns på plats när PRO:s Örebrodistrikt höll sitt årsmöte i Bångbro Folkets hus. Inbjuden talare till mötet var Curt Persson, ordförande i riksorganisationen.

Annons
Ordföranden talar. Curt Persson, ordförande i PRO:s riksorganisation, talade under årsmötet som Örebro-distriktet förlagt till Bångbro.

Lika skatt för lön och pension är en viktig fråga för PRO. Enligt Persson var det till stor del PRO:s förtjänst att regeringen nyligen genomförde en skattesänkning för pensionärer.

”Orättvis skatt”

– Många tror att det inte spelar någon roll vad vi gör, men om vi inte lagt ner det jobb som vi gjort hade vi inte haft något mer i plånboken, sa han.

Än finns dock mer att arbeta för vad gäller att få en rättvis skatt, fortsatte han.

– Regeringen har utlovat ytterligare en skattesänkning 2012, om det finns pengar. Utlovat är även ett ytterligare skatteavdrag för de som lyfter lön. Då är vi tillbaka till den orättvisa skatten.

Känga åt pensionssystem

Det nuvarande pensionssystemet fick sig även en känga. Den låga avkastningen i AP-fonderna innebär att inkomstpensionen sänks med drygt sju procent 2010–2011.

PRO i Örebro län kräver nu bland annat att AP-fonderna stärks och att premiepensionssystemet avskaffas.

Även äldreomsorgen och vikten av att satsa mer på den togs upp under mötet. Utbildning, lön och en höjning av status är de åtgärder som krävs.

Mer läsning

Annons