Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prognos: Plus 21,5 miljoner

En preliminär beräkning av resultatet för Ljusnarsbergs kommun 2014 pekar på ett plus på cirka 21,5 miljoner kronor.– Det känns bra med tanke på kommande stora investeringar vi ska göra, säger Ewa-Leena Johansson (S).

Annons

Kommunchefen har haft en muntlig genomgång om kommunens ekonomiska läge för kommunstyrelsen. Och det var då de senaste uträkningarna om hur kommunens resultat 2014 kan bli presenterades, bättre än budget och bättre än rekordresultatet på 18,8 miljoner kronor för 2013.

– Vi har inte sett några exakta siffror ännu, men det här är förstås glädjande. Vi står inför bland annat en stor planerad investering i Ljusnarshallen, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson.

Bland annat är det utbetalningar på obligationer som kommunen ägde som förstärker kassan med cirka 2 miljoner kronor. Statsbidrag och skatter ger också ett överskott på flera miljoner. Lägre sociala avgifter än beräknat sparar 1 miljon, förändring av semesterlöneskulden ger ett överskott på 1 miljon mot budget. I kontot lönekostnader och kommunstyrelsens disponibla medel finns ett överskott på 5,5 miljoner kronor mot budget. 1,3 miljoner kronor lägre kostnad för pensioner än budgeterat bidrar också till det samlade förbättrade beräknade resultatet.

I mars ska det exakta bokslutet för 2014 presenteras i kommunstyrelsen.

I den budget för 2014 som kommunfullmäktige klubbade var det planerade överskottet bestämt till 11,3 miljoner kronor. Såväl bildningsutskottet som allmänna utskottet klarar sina budgetar vilket dock inte sociala utskottet verkar göra.

Mer läsning

Annons