Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Program för äldre flyttas framåt

Det nya äldrepolitiska programmet som skulle träda i kraft i år skjuts framåt i tid.– Vi behöver mer tid att utreda och ska lägga fram ett förslag till beslut till hösten, säger Ingemar Javinder (S), ordförande i bildnings- och sociala utskottet.

Annons

Ett nytt äldrepolitiskt program för Ljusnarsberg ska tas fram. Där ska kommunens övergripande målsättningar vad gäller livsvillkoren för de äldre människorna i kommunen anges.

Kommunfullmäktige bestämde tidigare att det nya programmet skulle gälla 2015-2025. Förslaget till program har varit på remiss och ganska nyss har svaren på denna remissrunda kommit tillbaka. Och behandlats i utskottet. Och på onsdagen togs ärendet även upp i kommunstyrelsen som alltså bestämde att förlänga giltighet för nuvarande äldre-program med ett år och att det nya reviderade programmet ska träda i kraft 2016 istället.

Visionen som föreslås är följande ”I Ljusnarsbergs kommun är livsmiljön för de äldre kommuninvånarna attraktiv och ger möjligheter till ett aktivt liv med trygghet, service, delaktighet samt en god och jämlik hälsa.” Sedan följer ett antal inriktningsmål som ska hjälpa till i arbetet med att närma sig visionen. Exempel på mål är att stimulera äldre att använda ny teknik, stärka mötesplatser och träffpunkter för äldre, stimulera till goda matvanor för äldre och utveckla boendeformer för äldre utifrån deras önskemål.

Mer läsning

Annons