Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projekt införs för arbetslösa

Ljusnarsbergs kommun drar i dagarna igång ett arbetslöshetsprojekt på försök ett år. Syftet är att ett antal personer som enbart lever på försörjningsstöd ska kunna erbjudas meningsfulla jobb och träning i arbetslivet.

Annons

– Arbetsmarknadsenheten jobbar intensivt för att dem som har försörjningsstöd ska få något att göra, säger socialchef Charlotte Dahlbom. Tanken är att vi ska fortsätta vårt samarbete med arbetsförmedlingen.

De personer som kan bli aktuella för projektet har olika former av arbetshinder. En del har varit sjukskrivna eller arbetslösa så länge att de blivit utförsäkrade ur systemet. Andra hinder kan vara avsaknad av arbetslivserfarenhet och funktionshinder, som medför nedsatt arbetsförmåga.

– Jag hoppas det finns personer i målgruppen som kan bli aktuella för att delta i projektet, säger socialchefen.

Nödvändig satsning

När kommunstyrelsen be-handlade ärendet var ledamöterna överens om att projektet är en nödvändig satsning. Det finns de som hoppas på en förlängning när projekttiden är slut.

– Fungerar det bra kanske vi kan fortsätta, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S).

Sociala utskottets ordförande Ingemar Javinder (S) är inne på samma linje:

– Det är viktigt att det här kommer igång. Inför arbetet med budget för 2013 bör vi titta på hur vi kan fortsätta med projektet.

Nu återstår att se hur många som kan komma i fråga för arbetslöshetsprojektet.

– Jag tycker det är bra om vi så bara kan få igång en person, säger Hans Hedborg (C).

Mer läsning

Annons