Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningstjänstens stationschef försvinner

Tjänsten som stationschef vid räddningstjänsten i Kopparberg försvinner när Hans Hellström går i pension i augusti. Sedan en tid jobbar han var tredje vecka.

Annons

– Jag har svårt att motivera behovet av att anställa en stationschef i Kopparberg, säger Stefan Karlsson, räddningschef i Västerbergslagens räddningstjänst där Ljusnarsberg och Ludvika kommuner ingår.

Har skött brandlarmen

Den förebyggande del som ingår i stationschefens uppdrag tror Stefan Karlsson att räddningstjänsten i Ludvika kan utföra i fortsättningen.

Hans Hellström har under många år också skött kommunens brandlarm.

Tomt på stationen

Den uppgiften kommer inte räddningstjänsten att utföra i framtiden. Den måste i stället kommunen lägga ut på en eller flera kommun-anställda.

– Den stora försämringen blir att det inte kommer att finnas någon på brandstationen i fortsättningen, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S). Problemet finns redan eftersom Hans Hellström bara jobbar deltid. Varken jag eller växeln vet vart vi ska hänvisa samtalen.

Ljusnarsbergs kommun och Västerbergslagens räddningstjänst ska ta fram nya rutiner och sprida information om den nya organisationen från i höst.

Mer läsning

Annons