Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånad under knivhot

En man ville vara snäll och visa en främmande person till en adress i Kopparberg. Det hela slutade med att han blev hotad med kniv och rånad på cirka 3 000 kronor.

Annons

Händelsen utspelades tidigt en morgon i början av veckan. Målsägaren befann sig utanför en port vid en fastighet i centrala Kopparberg.

Medan han väntade på att bli insläppt stannade en personbil. Bilföraren, en man som var själv, vevade ned rutan och frågade efter en vägbeskrivning till en adress.

Målsägaren kände till adressen och hoppade in i bilen. Men händelseförloppet blev oväntat och dramatiskt. Bilföraren drog utan förvarning fram en kniv.

Han tryckte kniven under halsen på den hjälpsamme mannen samtidigt som han sade:

– Ge mig dina pengar.

Målsägaren hade inget val utan plockade fram sina kontanter, nästan 3 000 kronor. När bilföraren fått pengarna passade den rånade på att öppna bildörren och hoppa ut.

Han sprang till kommunens socialkontor för att larma polisen. Samtidigt försvann rånaren snabbt från platsen i sin bil. Denne är fortfarande på fri fot.

– Vi har ingen misstänkt, säger Anneli Löthgren, kriminalinspektör vid Lindesbergspolisen. Däremot har vi ett signalement på gärningsmannen.

Mer läsning

Annons