Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordlångt möte fick  avbrytas

Kommunfullmäktige i Ljusnarsberg skrev historia sent i torsdags kväll. Efter närmare fyra timmar beslutade presidiet att avbryta mötet trots att alla punkter inte avhandlats. Dessa kommer att tas upp vid ett senare tillfälle.

Annons

– Det har aldrig hänt att vi avbrutit ett fullmäktigemöte, säger kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S).

– Tror heller aldrig att ett möte hållit på så här länge. Jag tror att vi kan ha satt rekord.

Fullmäktige beslutade i början av den här mandatperioden att ett sammanträde får ta som mest tre timmar. När den tiden överskridits med en kvart i förrgår kväll kallade fullmäktiges ordförande Ken Karlsson (S) fram gruppledarna till presidiet.

Bra med diskussion

– Vi har kommit överens om att skjuta på vissa punkter till en annan dag, säger ordförande efter överläggningen. Så här kan det bli ibland när det är mycket diskussioner kring besluten. Och jag tycker det är bra att det blir mycket diskussion.

Mötet inleddes med att välfärdsbokslutet 2010 redovisades, vilket inklusive frågestund tog mer än en timme. Flera av ledamöterna var kritiska efteråt och menar att den typen av information kanske kan lämnas vid andra tillfällen. Eller i samband med möten där inte så många ärenden finns på dagordningen.

Namnbeslut dröjer

En fråga som ströks när mötet avbröts är frågan om byte av kommunnamn. Fullmäktige skulle ha tagit ställning till kommunstyrelsens förslag om att anordna en folkomröstning i samband med allmänna valen 2014. Nu dröjer det beslutet.

Kommunsekreterare Anders Andersson och fullmäktiges ordförande Ken Karlsson diskuterade den uppkomna situationen på fredagsförmiddagen. Då togs beslut om att det avbrutna mötet ska återupptas tisdag den 27 september. Dagordningen kommer enbart att innehålla de punkter som inte hann behandlas i torsdags kväll.

Mer läsning

Annons