Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotary fixade fika´t på Solgården

Rotary har bullat upp med fikabröd och till tonerna av pianomusik serveras det kaffe med dopp på Solgårdens serviceboende.

Annons
Mera kaffe. Margareta Lagerlöf serverar Alice Larsson en påtår. Gerda Axelsson intill har dock fikat klart.

Ivan Nyland har bänkat sig framför pianot. Medan han spelar ser Margareta Lagerlöf till att ingen kaffekopp står tom och att kakfaten är fulla.

Rotary-klubben har som målsättning att bidra till ett bättre samhälle. Och det finns så många olika sätt att göra tillvaron lite ljusare för sina medmänniskor. Ett sätt kan vara att bjuda på fika och musikunderhållning och därigenom sprida lite glädje i vardagen.

– Vi hade en välgörenhetskonsert i Hörken i februari och fick in nästan 11 000 kronor. Hälften av behållningen från evenemanget går till Rotarys polioplus-projekt och andra hälften av pengarna ska användas till de äldre i Ljusnarsberg, berättar Lars-Erik Pettersson från Rotary.

Efter välgörenhetskonserten hade klubben dessutom en ansenlig mängd kaffebröd kvar. Detta lades i frysboxen för framtida behov och fikastuden på Solgården i tisdags var just en sådan situation.

Rotary planerar även för några liknande arrangemang på Treskillingen och Koppargården framöver men exakt vad och när det ska ske är inte klart. Ett datum nästa vecka var tidigare bestämt för ett besök på Treskillingen men på grund av sjukdom har det tillfället flyttats fram. Ett besök på Koppargården blir det först när det är färdigbyggt.

I Ljusnarsberg finns det många goda krafter som jobbar för ett bättre lokalsamhälle. Tillsammans med Lions och Torsdagsbröderna har Rotary skänkt en tv till Koppargården och utemöbler till Treskillingen. Dessutom har Rotary skänkt en gitarr till Solgården.

– Gitarren finns här och får användas av alla som är på Solgården och den är till en stor glädje, berättar Margareta Svensson.

Redan nästa vecka blir det fest på Solgården igen.

– Vi har bestämt att återuppta våra månadsfiranden av de som fyller år och den 24 mars klockan 14 firar vi de som fyller år i mars, berättar Marita Kahlbäck Wadin.

Pianomusik till kaffet. Ivan Nyland förhöjde stämningen till fikastunden.

Mer läsning

Annons