Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sahara Hotnights till Bångbro

BÅNGBRO. Den 14 oktober ger Sahara Hotnights en konsert i Bångbro Folkets hus.
– Vi räknar med hårt tryck på biljettförsäljningen, säger Sören Karlsson, musikansvarig i föreningen Kopparberg rock blues.

Annons

Det är precis klart i dagarna med bokningen av rockbandet Sahara Hotnights.

– De spelar i Norge på torsdagen, hos oss på fredagen den 14 oktober och i Stockholm dagen därpå.

I Folkets hus-lokalen får föreningen ta in maximalt 500 personer och Sören Karlsson räknar med slutsålt.

– Det här blir lika populärt som när vi hade The soundtrack of our lives här. Eller som när Nationalteatern spelade i Bångbro. Då stod folk som inte kom in och lyssnade på spelningen utanför huset.

Kopparbergs bluesförening bildades 1998. Idén till att starta föreningen tändes efter ett besök på Åmåls bluesfestival sommaren 1998 och den 24 oktober samma år grundades föreningen officiellt. Men nu byter bluesföreningen till ett nytt namn, Kopparberg rock blues.

– Det är ett mer passande namn tycker vi för att visa att vi breddat verksamheten. Vi har fått in nya unga krafter i föreningen och vi vill ge möjlighet till ett bredare musikprogram.

Redan nu på lördag den 27 augusti startar höstsäsongen med en irländsk pubafton med bandet Martin Hayes swedish friends. Det sker i samarbete med Tages värdshus där pubkvällen genomförs. Musikgruppen består av svenska musiker som spelar musik av den irländskfödde artisten Martin Hayes som är världskänd för sina tolkningar av traditionell irländsk musik.

Föreningen Kopparberg rock blues har ytterligare en konsert inbokad den 17 december på Tages värdshus med bandet Bluebirds.

Mer läsning

Annons