Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD-avhopp i fullmäktige

Inom kort blir en plats i Ljusnarsbergs kommuns kommunfullmäktige vakant. Ann-Charlott Ljung, en av två Sverige-demokrater, har begärt att få lämna sitt uppdrag.

Annons

– Det finns flera anledningar till min begäran, säger hon. Den främsta är att jag lämnat kommunen och numera bor i Kågeröd i Skåne.

Därmed har hon inget val eftersom en ledamot i kommunfullmäktige måste vara skriven i den kommun där förtroendeuppdraget finns.

Ann-Charlott Ljungs politiska karriär i Ljusnarsberg inskränker sig till två sammanträden i fullmäktige. Hon hann vara med i ett par omröstningar.

– Lite kanske jag varit med och påverkat. Men i det stora hela har vi inte så mycket att säga till om. Socialdemokraterna är starka och vi har bara två platser.

Jens Pettersson blir nu ensam Sverigedemokrat i fullmäktige de närmaste fyra åren. Partiet har inga ersättare och därmed blir den andra stolen tom de närmaste fyra åren.

– Vad jag vet så tänker Jens sitta kvar, säger Ann-Charlott, som eventuellt tänker fortsätta sin politiska karriär om den möjligheten uppkommer.

Hon bor i Svalövs kommun där Sverigedemokraterna är starkare än i Ljusnarsberg. Därför tror hon att det är lättare att jobba politiskt där.

– Skåne är ett starkt fäste för Sverigedemokraterna. Om jag blir tillfrågad att ta något förtroendeuppdrag är jag intresserad. Men än har jag inte hört något.

Kommunfullmäktige i Ljusnarsberg väntas tillmötesgå Ann-Charlott Ljungs begäran vid sitt sammanträde i mars.

Mer läsning

Annons