Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista loppisen för året i Folkets hus

En del åker till loppis för att fynda, andra för att bli av med saker som ligger hemma och skräpar. Ställbergs byalag höll loppis och det var full fart på förmiddagen.

Annons

Klockan 10-16 på söndagen var det loppis inne i Folkets hus. Byalaget har haft många aktiviteter under sommaren och nu är det sista loppisen innan Kräftskivorna invaderar den vackra gula byggnaden utanför Ställberg.

Gillar att sälja och fynda

Rut Rosenquist och Mait Elisson kommer från en by utanför Vansbro. De står vid ett bord och säljer sina gamla tillhörigheter. På bordet ligger gamla Kitty-böcker, glas, skor och ihopvikta kläder. De är veteraner i sammanhanget. De tycker om att åka omkring och gå på loppis. Både att sälja och att fynda.

– Det är kul med gamla saker, säger Rut Rosenquist.

– Ja, det är kul, för det kan finnas vadsomhelst, inflikar Mait Elisson.

Trubadur till fikat

På förmiddagen var det rusning, men nu på eftermiddagen är det lugnt. En trubadur underhåller av och till med burleska visor och det finns korv, kaffe och bullar för vrålande magar. Trubaduren har tagit en paus och jazziga toner strömmar ur högtalarna i Folkets hus. Loppis är uppskattat och byalaget får förfrågningar om när de ska ha det nästa gång. Christer Sundström tycker att det är skönt att bli av med saker.

– Jag är ingen samlare, men ändå samlar man på sig saker från vänner och släkt.

I dag har han har haft kunder som köpt snapsglas och en av damerna från Vansbro-trakten köpte en av hans korgar.

Någon är glad för att bli av med saker, någon är glad över att ha hittat något nytt. På loppis är alla vinnare.

Mer läsning

Annons