Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjönära tomter i Kopparberg

Arbetet med att skapa snönära tomter i områdena Näset och Mossboviken utanför Kopparberg går vidare. Kommunstyrelsen kommer på onsdag nästa vecka att få mer information av Bergslagens kommunalteknik i detta ärende.

Annons

– Det är sagt att både Gustav Björeman från Bergslagens miljö- och byggförvaltning och Gunnar Berglund från BKT kommer att ge aktuell information, säger kommunsekreterare Anders Andersson.

När allmänna utskottet diskuterade sjönära boende vid sitt senaste möte fick näringslivschef Tomas Larsson i uppdrag att inleda en dialog med Bergslagens kommunalteknik angående deras kostnader vid en eventuell exploatering.

Aktuella område

Bergvik Skog äger de aktuella områdena av Näset och Mossboviken intill sjön Ljusnaren. Skogsbolaget har gett ett kostnadsförslag för dessa områden.

Den utredning som ska genomföras beräknas kosta 175 000 kronor plus eller minus 30 procent. Pengarna ska tas från kommunstyrelsens disponibla medel.

När utredningen är klar ska en tomtkostnad beräknas och därefter kan de båda områdena presenteras och marknadsföras.

Redovisa konstad

Utredningen syftar till att bland annat redovisa kostnad för detaljplanarbete, skiss över planerade tomter, anslutningsavgift till kommunalt vatten och avlopp och kostnad för att bygga vägar till och i områdena.

Om kostnadskalkylen bedöms vara rimlig är tanken att kommunen ska sälja optioner. Inom två år från det att optioner börjat säljas är tanken att kommunfullmäktige ska säga ja eller nej till exploatering.

Anledningen till att kommunen tänker sälja optioner är att man vill minska risken för att inte få kostnadstäckning vid en exploatering.

Mer läsning

Annons