Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapa fler P-platser i centrum

Utöka antalet parkeringsplatser i Kopparbergs centrum. Det föreslår Nya Kopparbergs Bergslags hembygdsförening som vill att en parkeringsutredning ska göras.

Annons
Allersta-parkeringen görs i ordning. Nya P-platser har skapats vid resecentrum också. Men fler P-platser behövs i centrala Kopparberg också, anser hembygdsföreningen.

Det är i ett brev till kommunstyrelsen som föreningen, genom ordförande Jan Pernstål, påpekar att det är brist på parkeringsplatser i centrala Kopparberg.

- Under sommaren, juni, juli och augusti, är föreningens museer öppna både vardagar och helger. Vi ser då hur utifrån kommande besökare cirklar runt och försöker hitta en parkeringsplats, skriver Pernstål i brevet.

P-platserna mittemot tingshuset är ofta upptagna, likaså Gruvstugutorgets parkeringar, även längs med Laxbrogatan kan det vara fullt med parkerade bilar, påpekar Pernstål.

- Att som besökare då hitta en lämplig parkeringsplats är inte lätt, framhåller Pernstål och säger att det inte hjälper med den stora parkeringen bakom Ica, att turisterna åker några vändor, inte hittar en p-plats och sedan åker ifrån Kopparberg.

Därför vill hembygdsföreningen att kommunen gör en parkeringsutredning med syfte att hitta lösningar för att utöka antalet parkeringsplatser i centrum. Hembygdsföreningen vill dock inte lägga förslag på sådana lösningar utan anser att det är bättre att utredningen görs av en expert på ämnet.

Mer läsning

Annons