Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapar fler arbetstillfällen på orten

Som första företag i norra Europa är Kopparberg Finans numera en del av det internationella bolaget Bibby Financial Services Group. En möjlighet för företaget att växa och därmed också skapa fler arbetstillfällen på orten.

Annons
Anna-May Wester, grundaren av Kopparberg Finans och företagets Thomas Gustafsson är glada över möjligheten att utveckla bolaget och därmed också stärka arbetsmarknaden i bygden.

Kopparberg Finans AB startade sin verksamhet i Kopparberg 2005. Sedan dess har de byggt upp ett framgångsrikt företag med över 100 klienter inom factoring och inkasso.

Bibby Financial Services Group är Storbritanniens största icke bankägda factoringföretag. Koncernen har totalt cirka 5 000 anställda. Av dessa arbetar ungefär 1 200 inom den finansiella divisionen.

Under de senaste åren har företaget etablerat verksamheter i bland andra USA, Polen, Australien, Frankrike och Hongkong. Med köpet av Kopparberg Finans, och som ett steg i bolagets tillväxtstrategi, tar de nu ett kliv in på marknaden i norra Europa.

– Vi har bestämt oss för ett mycket krävande och tufft tillväxtmål. För att nå detta letar vi ständigt efter nya möjligheter att utveckla vår verksamhet. Vi anser att denna transaktion, kommer att tillföra vår grupp ett stort värde, säger Mark Cleaver, vd för företagets Europeiska del i ett pressmeddelande.

Thomas Gustafsson grundare av Kopparberg Finans berättar att företaget gått starka genom finanskrisen. 2009 gjorde bolaget sitt bästa år någonsin. Bland annat tack vare det låga ränteläget och de goda affärer företaget gjorde innan krisen slog till.

Med siktet på att utveckla verksamheten ytterligare har Kopparberg Finans, under ett års tid, undersökt möjligheten att skaffa sig en finansiell partner. Genom att bolaget nu förvärvats av ett internationellt storföretag, som inom flera områden är marknadsledande, ser han nu stora möjligheter till utveckling. Förutom factoring och inkasso kommer de exempelvis att kunna tillgodose företags behov import och export-finansiering.

– Det här är en outvecklad bransch och detta ger oss en unik möjlighet att göra verksamheten så attraktiv som möjligt, säger Gustafsson.

– Det känns roligt att göra det här i Kopparberg och jag är övertygad om att det blir betydelsefullt för såväl bygden som länet.

Redan nu har förvärvet gett resultat på arbetsmarknaden.

– Vi har blivit två till i huset, säger Gustafsson.

Ytterligare en anställning är också på gång.

– Vi har satt höga mål. Inom ett år är vår önskan att kunna anställda ytterligare tre personer. Och inom två år hoppas jag att vi är 10-15 personer på kontoret.

Både Thomas Gustafsson och Anna-May Wester, kommer att sitta i styrelsen för Bibby Financial Services Group, Sverige.

Mer läsning

Annons