Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärtorsdagsblues med Lazy Roosters

Lazy Roosters står för musiken till årets upplaga av Skärtorsdagsblues i Bångbro Folkets hus. Bandmedlemmarna kommer från Nora, Lindesberg och Ljusnarsberg.

Annons
Blues från Bergslagen. Lazy Roosters. Nu till Bångbro Folkets hus. Fotografiet är från en spelning förra året i Stripa-templet.

– Vi har spelat ihop regelbundet sedan 2007. Typ en tredjedel egenproducerat material och resten covers. Och det är nog första gången vi står som huvudband i Bångbro, berättar Kent Liljendahl från Lazy Roosters.

Det är en stående tradtion med blueskväll i Bångbrofolkan på Skärtorsdagen. Och det brukar bli en välbesökt tillställning.

– Det blir en helkväll med Lazy Roosters som ska köra tre set i spelningen, säger Kaj Wulf från föreningen Kopparberg rock och blues som arrangerar kvällen.

Förutom de fyra originalmedlemmarna i Lazy Roosters: Kent Liljendahl, Kjell Store, Per Stenmark och Kenth Olsson, så har ”de lata tupparna” med sig två gästartister: Linnea Wilhelmsson och Pierre Sjöholm.

– Vi kommer att varva med vårt material och med inslag där Pierre och Linnea sjunger. Och det blir ett blandat utbud med blues, rock och country, säger Kent.

Den 2 april, skärtorsdagen, är det som gäller för bluesälskaren till påsk alltså. 18-årsgräns gäller.

– Vi ordnar även med buss från Ställdalen via Kopparberg till Bångbro tur och retur under kvällen, berättar Kaj.

Mer läsning

Annons