Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatteskulder stortbekymmer för Klacken

Bolaget Transtravel, som driver skidanläggningen i Gillersklack, har ekonomiska bekymmer. Hos Kronofogden finns skulder på drygt 1,7 miljoner kronor och den övervägande delen består av obetalda skatter.

Annons

Det är belgaren Stefaan Lehoucq som är ägare och vd i företaget Transtravel. En stor del av företagets skulder, 1,6 miljoner, är skulder till staten, och övervägande del handlar om obetalda skatter. En stor del av skulderna har uppkommit under 2010, men den äldsta är från november 2008.

Utmätningar gjorda

Tidigare i år var skulden över 2 miljoner, men Kronofogden har gjort utmätningar på tre av företagets konton och därmed har drygt 430 000 kronor betalats av.

Kronofogden har avslutat sin utredning och konstaterar i sin rapport att det inte finns utmätningsbara tillgångar som täcker alla skulder.

– Sen är det upp till fordringsägarna vad man vill vidta för åtgärder, säger kronofogdens handläggare Peter Gustafsson.

Största fordringsägaren

Skatteverket är den största fordringsägaren. Skattehandläggare Kerstin Hornevall kan inte uttala sig om just det här fallet, eftersom det råder sekretess, men hon kan berätta vad som gäller generellt.

– För ett fåmansbolag är det mycket att ha en skatteskuld på 1,6 miljoner, tycker hon.

Kan du se någon annan utväg än konkurs i ett sådant fall?

– Nej, det tror jag inte. Skattev erket kan ge korta anstånd men då ska det vara av synnerliga skäl. Dessutom kan man inte säga att det är tillfälliga bekymmer om skulderna är flera år gamla.

Läs mer i torsdagens NA.

Mer läsning

Annons