Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolavslutning i kyrkan för Kopparbergarna

Ljusnarsbergs kyrka fylldes med visor, fioler och några tårar när Kyrkbacksskolan hade avslutning i Kopparberg.

Annons
Inmarsch. Violinelever från musikskolan gick först i ledet när klasserna 3 till 5 hade avslutning. Foto: Jonas Herbertsson

Kopparberg. Första avslutningen ägnades 6:an till 9:an. Under ceremonin delades det ut stipendier av olika slag. Bland annat kamratstipendium och ett stipendium till tre elever med framstående kunskaper i matematik. Mattestipendium tilldelades Madelein Andersson som går i 9:an, Andreas Zedig, 8:an och Hampus Eriksson som går i 7:an.

Utanför stod släkt, familj och vänner med blommor och godispåsar för dela ut till eleverna och fira att sommarlovet nu är ett faktum. Cornelia Lagerlöf som slutar 9:an omfamnas av sin mamma, pappa och mormor.

– Det känns skönt att det är sommarlov nu. I höst ska jag börja frisörlinjen på Plusgymnasiet i Örebro, säger hon och tar emot en stor blombukett.

När det var dags för klasserna 3 till 5 att äntra kyrkan skedde det i paradform. Först i ledet var musikskolans violinelever som spelade Äppelbo gånglåt.

Rektor Ewa Wikström höll tal och gav eleverna tips att vara mycket utomhus i sommar och att pröva på fiske. Ewa slutar till hösten och berättar att det är lite känslosamt att lämna skolan.

– Jag har jobbat i kommunen sedan -81. 9:orna har jag följt sedan förskolan och det är fantastiskt att få ha följt deras utveckling.

Syskon. Erik och Edvin Larsson, 13 och 11 år, tar sommarlov – I sommar ska jag träna på volter, säger Erik. Edvin ska ”chilla”.
Uppvaktad. Cornelia Lagerlöf går ut 9:an. Här står hon med mamma Malin, pappa Jonas och mormor Barbro.

Mer läsning

Annons