Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyddstillsyn eftergrovt rattfylleri

En kvinna har dömts till skyddstillsyn och behandling för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och grovt rattfylleri. Normalt borde fängelse utdömas, men behandling är en bättre väg anser tingsrätten.

Annons

Det var i november 2008 som kvinnan gjorde sig skyldig till våld mot tjänsteman och vålsamt motstånd i samband med att en polisman skulle avlägsna henne från en bostad. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, var rejält berusad och har själv bara vaga minnesbilder av händelserna, men säger inte emot att hon varit aggressiv mot polismannen som fick en rejäl spark över låret samt skallades av kvinnan.

Även i början av april i fjol hamnade hon i delo med rättvisan. Detta efter att ha kört bil trots att hon hade en 2,11 promille alkohol i blodet. Även vid detta tillfälle stretade hon emot när polisen försökte ta med henne för provtagning.

I domslutet påpekar tingsrätten i Örebro att brottsligheten, framför allt det grova rattfylleriet, normalt borde ge ett fängelsestraff. Men rätten dömer ändå till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan eftersom de drar slutsatsen att kvinnans brottslighet hänger samman med missbruket, för vilket hon numera får behandling.

Mer läsning

Annons