Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämnden får kritik

Socialnämnden i Ljusnarsbergs kommun får kritik för hur den handlagt ett ärende om hemtjänst. Det är Socialstyrelsen som har åsikter om hur beslutet fattats.

Annons

Det gäller en kvinna i Ljusnarsberg kommun som i december 2008 beviljades hemtjänst. Beslutet gällde ett år framåt. I mars 2010 togs ett beslut om att förlänga hjälpen. Det saknas dock handlingar om det gjorts någon regelrätt omprövning av det tidigare beslutet.

Felaktig grund

I september i fjol togs ett beslut om att avsluta hjälpen till kvinnan. Det gjordes i samband med ett hembesök hos hjälptagaren. Orsaken uppgavs vara att biståndet fattats på felaktig grund och att det saknas en utredning innan det första beslutet. Anteckningar från en Facebook-sida där hjälptagaren beskriver hur hon arbetat fysiskt spelar också roll för den indragna hjälpen.

Regler att följa

Socialstyrelsen anser att det nämnden inte följt de regler som finns för hur sådana här beslut ska tas, samt att det alltså fattas dokumentation som ska finnas. Därför uppmanas nämnden att sköta en fortlöpande dokumentation samt att beslutet om hemtjänst åt kvinnan ska gälla.

Mer läsning

Annons