Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sören Karlsson invald i anrika Jefferson Blues Magazine

Kopparbergaren Sören Karlsson har valts in i styrelsen för Swedish Blues Association som ger ut tidningen Jefferson Blues Magazine.- Det känns otroligt kul, säger Sören.

Annons
- När jag fick frågan om att få bli med i styrelsen för Jefferson kunde jag inte bara tacka nej, säger Sören Karlsson.

Det var i samband med en Blues at sea-resa på Östersjön i oktober som Sören valdes in i styrelsen för Jefferson Magazine.

Jefferson Blues Magazine är världens äldsta bluesmagasin och tidskriften utkommer 4 gånger per år med cirka 70 sidor per nummer.

- När jag fick frågan om jag ville bli med i styrelsen för Jefferson kunde jag bara inte tacka nej. Det här är en stor grej för mig, säger Sören.

Sören Karlsson har ett mångårigt engagemang för främjandet av blues och rockmusik, framförallt i Kopparbergs bluesförening som numera heter föreningen Kopparberg Rock och Blues.

- Nu har dock yngre krafter tagit vid i styrelsen för bluesföreningen. Nu är jag väldigt engagerad i bland annat Rock at sea och Blues at sea. Och så stöttar jag bandet Just started Rollin från Lindesberg och Kopparberg som just nu jobbar med sin nästa cd-skiva, berätta Sören.

Tidskriften Jefferson innehåller artiklar och intervjuer med med såväl amerikanska, svenska som europeiska bluesartister plus mängder av recensioner av konserter, dvd-skivor och böcker. År 2008 tilldelades Jefferson utmärkelsen Keeping The Blues Alive Award av The Blues Foundation i Memphis, USA.

Här kan du läsa mer om Jefferson Blues Magazine: jeffersonbluesmag.com

Mer läsning

Annons