Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelningar ger Sven transliknande tillstånd

Till en början är han avvaktande men så småningom pratar han desto mer. Jazz- och bluesartisten Sven Zetterberg gillar egentligen inte intervjuer, särskilt inte sådana som ska vara lite mer personliga.

Annons
Sven Zetterberg älskar bluesen som uttrycksmedel och bildade sitt första band Telge Blues i början av 70-talet.

Däremot älskar han att stå på scenen. I höst får han sitt lystmäte. Turnéschemat är fullspäckat, minst sagt.

-När jag har en spelning är jag så inne i den att det blir ett slags transliknande tillstånd. Men det är fysiskt och psykiskt tröttande att stå på scenen så jag sover gott efteråt.

Han flyttade till Ställdalen som åttaåring och åker fortfarande då och då tillbaka till sin forna hembygd. Att Ställdalen i dag är ett av de starkaste SD-fästena i landet förvånar honom men han hittar också en förklaring.

-Det finns inga jobb. Jag tror inte att det är rasism som ligger bakom utan snarare att folk ser att de invandrare som kommer dit inte ha något att göra så de tycker synd om dem och tror att de skulle ha det bättre någon annanstans.

Musiken har varit Sven Zetterbergs levebröd de senaste 42 åren. Inte blir man fet precis, men det går runt, konstaterar han och berättar att han inte har några problem med att bli äldre. Snarare tvärtom.

-Jag är i mycket bättre form i dag än för tio år sedan. Det var nog lite väl mycket festande en tid och jag var överviktig men jag hoppade av det där rocktåget. Man ställs inför vissa beslut i livet, många tar fel beslut men jag har väldigt ofta fattat rätt. Jag har klarat mig igenom livets stormar.

Här kan du se Sven Zetterberg framföra "Walk like a lady" i Kalmar 2012.

Läs en längre intervju med Sven Zetterberg i dagens papperstidning eller köp NA digitalt här.

Mer läsning

Annons